Khamis, 3 Disember 2009

pengalaman tu memang berharga...

erm rasenyer da lame x tls blog ni..
ari ni saya nak cakap pasal pengalaman bekerja buat pertama kalinyer..
heheheeh...
sblm ni aku x pernah bekerja .. erm cti sem ni aku sja je nak cari pengalaman bekerja..
yela thn depan aku nak start praktikal da...
& insayaallah aku abis blaja degree dlm bidag pengurusan acara....
erm aku dterima bekeja sebagai cashier di sebuah kedai minyak.....
erm pada mula2 2 memang x yakin yg aku ole bekeja...
tp 2 r.... aku kne blaja gak mcm mane bekerja dgn org lain..
seblm ni aku hanye tlg mak aku berniage di sg tua pd ari sab2 & ahad je....
pertama klai msk kje aku didedahkan macm mane nak control & gnekan kaunter utk set minyak..
mula2 nyer memang menngelirukan....
terutamanye pasal kad..
bnayk sgt kad yg perlu aku tahu....confius aku dibuatnyer....
mase aku mula2 bkerja aku ingatkan tugas aku cuma untuk menjadi cashier je..
tp rupa2 nyer aku kne bertindak sbgai runner jugak..
aku kne kemas mja klu meja bersepah, lap latai, menyapu n lain2 lg.....
patutlah mase mula2 aku bekerja kat c2 org len pandang aku semacam je...
rupa2 nyer aku kne wat kje 2 sume.... jd aku rase spatutnyer pihak atasan brief aku mase mula2 aku masuk keje ape yg spatutnyer aku buat ..
ni x, dah pekeja lain pandang aku semacam je...
hahahaah... memang la pelik mase mula2 2......
2 blm lg ble nak closing....kire duit....
plng menakutkan klu short....
erm k r ye rasenyer ckp smpai kat cni dlu ye...
nati smbng lagi...
jgn lpe ye bce smbngannyer nanti...

Tiada ulasan: