Khamis, 23 Disember 2010

coNgRaTz To My Bro...



hari ni sya hepy sgt bcoz adik saya dapat 9 A dlm PMR....
ALHAMDULILLAH... syukur.... hepy sgt... i'm proud wif u B.CIk.... heheheheh...
moge dpt mengekalkan prestasi kmu... =)



ni dia adik saya.. AZFHADLI....

THANK YOU ALLAH...

Rabu, 22 Disember 2010

buKit MErah LaKeTowN rEsort

3 mggu yang lepas...hari sabtu dan ahad, kakak, kak dayah(kwn along), ateh dan nadia pergi bercuti di BUKIT MERAH LAKETOWN RESORT.... sebenarnya percutian ini tak dirancang.. on the spot... sebab housemate saya ( cik nadia) yg bg suggestion ni... so malam jumaat tu jugak la saya dan kakak saya menelefon hotel utk di booking... yela takkan sehari je nak pergi betul x.... so apa lagi.. GOOGLE.. ( sejenak terfikir .. besyukur sgt coz dengan kemajuan teknologi kita dpt mengakses maklumat dengan cepat) finally kami telah memilih laketown resort hotel... harganya for deluxe room 330.. erm bole lah.. divided with 5 =rm 66 per person... with breakfast.....

keesokan harinya, kami bertolak pada pukul 7.30 pagi dari seri kembangan... sepanjang perjalanan sya hanya tidur sahaja.. hahahah.. kelaka betul.. bengang kakak saya coz dia yg memandu sambil ditemani kak dayah... dlm pukul 9.00 pagi kami berhenti di hentian Tapah untuk breakfast.. (kejap btl smpai tapah, akak sya ni memandu ke ape??? ) kebetulan pulak masa berhenti kat sini saya terserempak dengan Aziz Satar..( pengacara idola kecil dan penyanyi) dia lambai kat kitorng.. hehhehehh.... =) then lebih kurang pukul 10 kitorang pun meneruskan perjalanan...

lebih kurang pukul 12.00 kitorng sampai ke destinasi.. aih berkobar2 rasanya... hehhehe...
smpai je kitorang terus ge hotel dan kitorang boleh check in pukul 2.00 petang.... so sementara menunggu nk check in kitorng pun pergi la usha2 tmpt2 yg best.... erm kat bukit merah ni ada 3 tmpt yg bole dilawati..erm first, taman tema (waterpark), eco resort park & orng utan island...


kitorng pun amik packages yg ada ketiga2 tempat ni.. RM 65... cmbo punya packages.....
first kitorang pergi orang utan island... nk pergi sini kena naik bot.. almaklum la "island"..hehehe
perjalanan nye mengambil masa 10 minit.. smpai kat sini kitorng diberi sedikit info tentang orng utan yg ada kat cni.. comei2.. baby orng utan ni dilayan first class taw.. mcm layan baby manusia... pakai lampin, isap botol n yg bestnye tido kat tmpt baby... hehehehhe...

next destination kitorng ge ecopark resort...kat sini kita bole tgk binatang2.. reptilia (ular, buaya, burung, arnab, hamster n mcm2 ag la..) ala2 zoo g2... heheeh.. seronok2 smpai kaki pun sakit... hahahah berjalan seharian.. da la x mkn... huhuhuh...

lepas tu kitorng nk tgk2 kawasan waterpark, so kitorng naik kabel car.... 1 kabel = 2 orng... sya naik dengan adik saya... cntik.. dpt la tgk orng mandi manda.. ( dlm hati.. napa la x mandi ari ni...) hehehheeheh...

setelah kepenatan kitorang pun pergi la check in hotel... smpai hotel masing2 terbongkang.. kepenatan.. (terbongkang, terbongkang gak SOLAT jgn lpe)....

hari ahad....

terjun apa lagi.. hahhah.. masa tuk mandi..... before mandi kitorang ge breakfast... lepas kenyang terjun la....hahahahah..bnyk tempat mandi ni.. main gelongsor pun seronok... dlm pkl3 lebih masing2 da kesjukan so kitorng pun naik.. da x larat da..huhuhuu.... seronok2....

lepas tu kitorng pun packing2 blk umah but before blk umah kitorang singgah kat rumah kakak angkat kakak saya..... heheheheheh..

gmba saya masukkan next entry ye... =)

Sabtu, 11 Disember 2010

TaRian CuTi2 Satu MaLaYsiA....






hari ahad yg lalu sya telah terlibat dengan tarian cuti2 satu Malaysia yg telah diadakan di Dataran Merdeka....... seramai 15330 peserta telah menyertai acara ini yang mana ia telah dirasmikan oleh isteri PM kita iaitu Datin Seri Rosmah Mansur. untuk pengatahuan rakan2 aktiviti telah di catat dalam Malaysian Book of Records sebagai tarian yg melibatkan ramai peserta.....


ramainyer orng... ehem2 awek berbaju hijau..
seawal jam 4.30 pagi saya telah bertolak dr rumah kawan kakak sya di presint 11. kami menaiki van yang telah disediakan oleh Kementerian Dalam Negeri (KDN) untuk berkumpul di Presint 1, KDN dan menaiki bus untuk ke Dataran Mereka.... dengan mata yg mengantuk saya pun bersiap2...

kmi tiba di dataran merdeka seawal 6.00 pagi dan kelihatan ramai orang telah berkumpul di padang dan Mahathir Lukman sedang menjalani rehearsal untuk majlis tersebut.... pada pukul 6.45 rehearsal untuk tarian telah bermula apa lagi.. kami pun menari la... (alamak ada plak terlupa step..huhuhuhu)


hehehehe..

lebih kurang pukul 8 pagi Datin Seri Rosmah datang untuk merasmikan majlis tersebut.. setelah merasmikan majlis tersebut maka bermulalah tarian cuti2 satu Malaysia.... tarian ini menggabungkan tarian2 yg terdapat di Malaysia iaitu; Tarian Melayu (Inang & Zapin), Tarian cina (Man Cheng Fei), tarian India, Tarian Orang kita a.k.a orang Asli ( Sewang), Tarian Sabah& Sarawak dan tarian Siam....tarian2 ini di combine menjadi tarian cuti2 malaysia....

acara ini berakhir jam 11.00 pagi dan selepas itu ada persembahan dari artis.. oleh disebabkan cuaca yg agka panas dan keletihan kami semua mengambil keputusan untuk pulang....
hehehehe..


muka orng yg kepenatan... tp ada camera sume wat muka hepy...

seronok sgt dapat join dlm aktiviti ni.. harap2 tahun depan dpt join lagi... =)

Khamis, 9 Disember 2010

my GraDuAtIoN DaY... =)

my beloved family... Ops..my 3 big brothers xda...

alhamdulillah dengan izin Allah saya telah menamatkan pengajian saya di Uitm... ALHAMDULILLAH........Hari ni sya nk share dengan kawan2 tentang hari konvokesyen saya... tarikh 27 November adalah hari bahagia yg mana impian sya selama ini telah tercapai.....
majlis konvokesyen di Uitm ada 2 sesi, pagi dan petang... fakulti saya telah dipilih untuk sesi pagi... so kne gerak awal dr rumah.. hari jumaat malam (26 Nov) parents sya datang rumah di seri kembangan.. bermalam kat sini sebab dekat dengan shah alam... jd meriah la rumah saya kat sri kembangan dengan family saya plus family siti zulaiha ( x-clasmate)..... malam tu berdebar2.. yela buatnya terpelicuk ke kat atas stage tu.. ooo.. nonono... bole palak sya fikir macam tu kan?? hahahah...

keesokann harinya...

tepat pukul 4.00 pagi (smbl mata mengantuk lg) bgn dan tolong mak sya buat breakfast before bertolak ke shah alam... selesai bersarapan, kami pun memulakan lah perjalanan kmi ke Uitm s.alam.. sampai je kat pintu Uitm kmi diarahkan meletak kereta di padang kawad.. so jawabnya kmi kena naik bas untuk ke Dewan Sri Budiman.. xpe lah nak buat cmne kan even da bgn awal x dpt jugak park at the nearest parking wif Dewan....huhuhuhu...masa tu jln sesak btl.. sabo2.. this is MY DAY... HEHEHEH....

Sampai je kat dewan saya terus bg parents sya invitation card untuk masuk ke dalam dewan.. unfortunately my parents x dpt msk becoz dewan yg sedia ada just only can be occcupied 200 parents only.. ooo.. no.. kesian kat parents sya x dpt nk msk dewan.. so x dpt la tgk secara live.. parents saya kena duduk disebelah dewan dengan melihat skrin sahaja.. tq mum & dad... walaupun x dpttgk secara live still setia menunggu giliran saya...


finally....

akhirnya tibalah giliran saya, (553)... dupdapdupadap.. akhirnya segulung ijazah telah diterima di tangan saya.. ALHAMDULILLAH....then apa lagi.. heheh tgkp gmbar & posing2 ngan kawan2 sya.... tq to my dad( ALI BADRI) & my mum ( ZURMIANA), my sis( AZURINNA & AZREEN) n not forgotten.. my bothers.. ( AZFIKRI, AZFHADLI, AZSYAZRIL)....


my beloved friends....