Selasa, 4 Januari 2011

buKit MErah LaKeTowN rEsort

3 mggu yang lepas...hari sabtu dan ahad, kakak, kak dayah(kwn along), ateh dan nadia pergi bercuti di BUKIT MERAH LAKETOWN RESORT.... sebenarnya percutian ini tak dirancang.. on the spot... sebab housemate saya ( cik nadia) yg bg suggestion ni... so malam jumaat tu jugak la saya dan kakak saya menelefon hotel utk di booking... yela takkan sehari je nak pergi betul x.... so apa lagi.. GOOGLE.. ( sejenak terfikir .. besyukur sgt coz dengan kemajuan teknologi kita dpt mengakses maklumat dengan cepat) finally kami telah memilih laketown resort hotel... harganya for deluxe room 330.. erm bole lah.. divided with 5 =rm 66 per person... with breakfast.....

keesokan harinya, kami bertolak pada pukul 7.30 pagi dari seri kembangan... sepanjang perjalanan sya hanya tidur sahaja.. hahahah.. kelaka betul.. bengang kakak saya coz dia yg memandu sambil ditemani kak dayah... dlm pukul 9.00 pagi kami berhenti di hentian Tapah untuk breakfast.. (kejap btl smpai tapah, akak sya ni memandu ke ape??? ) kebetulan pulak masa berhenti kat sini saya terserempak dengan Aziz Satar..( pengacara idola kecil dan penyanyi) dia lambai kat kitorng.. hehhehehh.... =) then lebih kurang pukul 10 kitorang pun meneruskan perjalanan...

lebih kurang pukul 12.00 kitorng sampai ke destinasi.. aih berkobar2 rasanya... hehhehe...
smpai je kitorang terus ge hotel dan kitorang boleh check in pukul 2.00 petang.... so sementara menunggu nk check in kitorng pun pergi la usha2 tmpt2 yg best.... erm kat bukit merah ni ada 3 tmpt yg bole dilawati..erm first, taman tema (waterpark), eco resort park & orng utan island...


kitorng pun amik packages yg ada ketiga2 tempat ni.. RM 65... cmbo punya packages.....
first kitorang pergi orang utan island... nk pergi sini kena naik bot.. almaklum la "island"..hehehe
perjalanan nye mengambil masa 10 minit.. smpai kat sini kitorng diberi sedikit info tentang orng utan yg ada kat cni.. comei2.. baby orng utan ni dilayan first class taw.. mcm layan baby manusia... pakai lampin, isap botol n yg bestnye tido kat tmpt baby... hehehehhe...

next destination kitorng ge ecopark resort...kat sini kita bole tgk binatang2.. reptilia (ular, buaya, burung, arnab, hamster n mcm2 ag la..) ala2 zoo g2... heheeh.. seronok2 smpai kaki pun sakit... hahahah berjalan seharian.. da la x mkn... huhuhuh...

lepas tu kitorng nk tgk2 kawasan waterpark, so kitorng naik kabel car.... 1 kabel = 2 orng... sya naik dengan adik saya... cntik.. dpt la tgk orng mandi manda.. ( dlm hati.. napa la x mandi ari ni...) hehehheeheh...

setelah kepenatan kitorang pun pergi la check in hotel... smpai hotel masing2 terbongkang.. kepenatan.. (terbongkang, terbongkang gak SOLAT jgn lpe)....

hari ahad....

terjun apa lagi.. hahhah.. masa tuk mandi..... before mandi kitorang ge breakfast... lepas kenyang terjun la....hahahahah..bnyk tempat mandi ni.. main gelongsor pun seronok... dlm pkl3 lebih masing2 da kesjukan so kitorng pun naik.. da x larat da..huhuhuu.... seronok2....

lepas tu kitorng pun packing2 blk umah but before blk umah kitorang singgah kat rumah kakak angkat kakak saya..... heheheheheh..

gmba saya masukkan next entry ye... =)

Tiada ulasan: