Khamis, 30 Jun 2011

meNaNti sUatU JaWaPan....

hari khamis (30 jun 2011) adalah hari terakhir saya di JPN setelah cukup tempoh kontrak.... hari ini( 1 Julai 2011) saya duduk di rumah menanti suatu jawapan daripada KDN sama ada saya masih lagi diperlukan di JPN atau tidak..
kadang2 saya terfikir juga sampai bila saya harus bekerja secara kontrak.. kadang2 teringin juga untuk mencari pekerjaan yg tetap.. tidak perlu berfikir lagi tentang tamat tempoh kontrak dan mencari pekerjaan yg lain...huhuhuu.. mungkin belum ada rezeki lagi untuk dpt kerja yg tetap dan mungkin ada sesuatu yg Allah telah aturkan untuk saya di masa depan sebab tu saya masih lagi bekerja secara kontrak.. wallahuaalam... tp walaupun kerja ini kerja kontrak saya perlu bersyukur kerana masih lagi di beri kesempatan untuk bekerja dan mendapat rezeki yg halal.. ALHAMDULILLAH......tidak perlu merungut walaupun kadang2 saya pun merungut juga..huhuuhhh (siapalah saya, saya juga manusia biasa)....
saya harap saya akan mendapat jawapan yg positif daripada pihak KDN sementara saya belum mendapat pekerjaan yg tetap.. AMIN...

Sabtu, 18 Jun 2011

all About CakeS and CHocoleteS....nYUm..NYumm..


kek black forest...


kek tiramisu..
siapa yg suka kek & coklat angkat angkat...hehehe (mcm ada orng angkat tgn je)... saya salah seorang yg gemar mkn kek!!! BUT hanya KEK COKLAT....hehehehh... kek yg lain mcm kurang ckit... owh ya kenapa hari ni sya ckap pasal kek dan coklat????? sebabnya.... sya telah menjalankan aktiviti menjual kek dan coklat yg dibuat oleh saya sendiri, kakak saya & juga kak hidayah.....
sebenarnya dah lama saya nk buat entry pasal jual kek ni.. tp atas sebab kekangan masa saya x dpt nk buat..SO.. hari ni sya nk bercerita pasal OUR BUSINESS....

HOMECOOKIES3G.... nama diberi... telah ditubuhkan pada bulan februari yg lalu....kenapa 3G???
3G bermaksud 3 GIRLS... heheheh.. sya, kakak sya dan kak hidayah... sebenarnya saya buat kek ni hanya part time nak menambah2 sikit... saya still bekerja di JPN.... kiranya jual kek ni business sampingan... =)

kek lapis cadburry..


chocolate moist..

kek apa yg sya jual???? cupcakes ada, chocolate moist ada, choc moist brownies ada, tiramisu ada, kek lapis cadbury ada, cheese tart ada.... (banyak nya perkataan ada)..heheheh ada lagi sebenarnya.. kalau nk tahu lebih lanjut bole la tengok di blog ni ye...

http://homecookies3g.blogspot.com

owh ya lupa pulak..ada jual coklat jugak taw.. so kalau interested nak order bole bg taw...
harga dan maklumat lebih lanjut bole lihat dekat blog tersebut ye..


coklat pelbagai rasa..

Jumaat, 10 Jun 2011

MalAs....



MALAS!!MALAS!!! YAALLAH....huhuhhu.. entah kenapa kemalasan melanda diri saya pada mlm ni.. nak buat ni x jd nak buat itu x jd...hohoho... saya pun x tahu kenapa... hmmmm... "MALAS" ni perkataan yg x kurang elok sebenarnya.. kalau boleh di jauhi... never!!! KENAPA???? kerana MALAS la kita takkan dpt memajukan diri dan tidak dapat apa yg kita mahukan... jd kawan2 jgn MALAS ye... begitu jugak dengan saya..... kalau boleh kita berusaha untuk melakukan sesuatu yg lebih baik dr hari kehari....INSYALLAH......

Khamis, 2 Jun 2011

fuTsAl...



salam.. hai kawan2.... heheheh.. firstly.. sory sgt coz x dapat update blog semalam... huhuhuhuhu.... k sya nk mulakan cerita saya tentang.... FUTSAL.....


SOUL SISTERZ & SMART LADYZ..



erm 2 minggu yg lepas saya telah menyertai perlawanan futsal di gelanggang futsal" de tonga" seri kembangan.. saya telah mewakili bahagian kewarganegaraan JPN...

bahagian saya telah menghantar 2 team lelaki & 2 team perempuan.. nama team saya ialah SMARTZ LADYZ.. nasib x menyebelahi kami sebab pasukan saya tidak dapat masuk suku akhir... huhuhuh.. ada 3 perlawanan... ketiga2 nya seri....xpe2 yg penting kmi enjoy..

x menghampakan apabila satu lagi team daripada bahagian saya mendapat tempat ke 4 dan lelaki mendapat tempat ke 2.. congratz.... tumpang gembira.....heheheh...



(NANTI AKAN DATANG ADA PERTANDINGAN NETBALL.. SEDANG BERFIKIR EITHER NK JOIN O X.... )