Khamis, 23 Disember 2010

coNgRaTz To My Bro...



hari ni sya hepy sgt bcoz adik saya dapat 9 A dlm PMR....
ALHAMDULILLAH... syukur.... hepy sgt... i'm proud wif u B.CIk.... heheheheh...
moge dpt mengekalkan prestasi kmu... =)



ni dia adik saya.. AZFHADLI....

THANK YOU ALLAH...

Rabu, 22 Disember 2010

buKit MErah LaKeTowN rEsort

3 mggu yang lepas...hari sabtu dan ahad, kakak, kak dayah(kwn along), ateh dan nadia pergi bercuti di BUKIT MERAH LAKETOWN RESORT.... sebenarnya percutian ini tak dirancang.. on the spot... sebab housemate saya ( cik nadia) yg bg suggestion ni... so malam jumaat tu jugak la saya dan kakak saya menelefon hotel utk di booking... yela takkan sehari je nak pergi betul x.... so apa lagi.. GOOGLE.. ( sejenak terfikir .. besyukur sgt coz dengan kemajuan teknologi kita dpt mengakses maklumat dengan cepat) finally kami telah memilih laketown resort hotel... harganya for deluxe room 330.. erm bole lah.. divided with 5 =rm 66 per person... with breakfast.....

keesokan harinya, kami bertolak pada pukul 7.30 pagi dari seri kembangan... sepanjang perjalanan sya hanya tidur sahaja.. hahahah.. kelaka betul.. bengang kakak saya coz dia yg memandu sambil ditemani kak dayah... dlm pukul 9.00 pagi kami berhenti di hentian Tapah untuk breakfast.. (kejap btl smpai tapah, akak sya ni memandu ke ape??? ) kebetulan pulak masa berhenti kat sini saya terserempak dengan Aziz Satar..( pengacara idola kecil dan penyanyi) dia lambai kat kitorng.. hehhehehh.... =) then lebih kurang pukul 10 kitorang pun meneruskan perjalanan...

lebih kurang pukul 12.00 kitorng sampai ke destinasi.. aih berkobar2 rasanya... hehhehe...
smpai je kitorang terus ge hotel dan kitorang boleh check in pukul 2.00 petang.... so sementara menunggu nk check in kitorng pun pergi la usha2 tmpt2 yg best.... erm kat bukit merah ni ada 3 tmpt yg bole dilawati..erm first, taman tema (waterpark), eco resort park & orng utan island...


kitorng pun amik packages yg ada ketiga2 tempat ni.. RM 65... cmbo punya packages.....
first kitorang pergi orang utan island... nk pergi sini kena naik bot.. almaklum la "island"..hehehe
perjalanan nye mengambil masa 10 minit.. smpai kat sini kitorng diberi sedikit info tentang orng utan yg ada kat cni.. comei2.. baby orng utan ni dilayan first class taw.. mcm layan baby manusia... pakai lampin, isap botol n yg bestnye tido kat tmpt baby... hehehehhe...

next destination kitorng ge ecopark resort...kat sini kita bole tgk binatang2.. reptilia (ular, buaya, burung, arnab, hamster n mcm2 ag la..) ala2 zoo g2... heheeh.. seronok2 smpai kaki pun sakit... hahahah berjalan seharian.. da la x mkn... huhuhuh...

lepas tu kitorng nk tgk2 kawasan waterpark, so kitorng naik kabel car.... 1 kabel = 2 orng... sya naik dengan adik saya... cntik.. dpt la tgk orng mandi manda.. ( dlm hati.. napa la x mandi ari ni...) hehehheeheh...

setelah kepenatan kitorang pun pergi la check in hotel... smpai hotel masing2 terbongkang.. kepenatan.. (terbongkang, terbongkang gak SOLAT jgn lpe)....

hari ahad....

terjun apa lagi.. hahhah.. masa tuk mandi..... before mandi kitorang ge breakfast... lepas kenyang terjun la....hahahahah..bnyk tempat mandi ni.. main gelongsor pun seronok... dlm pkl3 lebih masing2 da kesjukan so kitorng pun naik.. da x larat da..huhuhuu.... seronok2....

lepas tu kitorng pun packing2 blk umah but before blk umah kitorang singgah kat rumah kakak angkat kakak saya..... heheheheheh..

gmba saya masukkan next entry ye... =)

Sabtu, 11 Disember 2010

TaRian CuTi2 Satu MaLaYsiA....






hari ahad yg lalu sya telah terlibat dengan tarian cuti2 satu Malaysia yg telah diadakan di Dataran Merdeka....... seramai 15330 peserta telah menyertai acara ini yang mana ia telah dirasmikan oleh isteri PM kita iaitu Datin Seri Rosmah Mansur. untuk pengatahuan rakan2 aktiviti telah di catat dalam Malaysian Book of Records sebagai tarian yg melibatkan ramai peserta.....


ramainyer orng... ehem2 awek berbaju hijau..
seawal jam 4.30 pagi saya telah bertolak dr rumah kawan kakak sya di presint 11. kami menaiki van yang telah disediakan oleh Kementerian Dalam Negeri (KDN) untuk berkumpul di Presint 1, KDN dan menaiki bus untuk ke Dataran Mereka.... dengan mata yg mengantuk saya pun bersiap2...

kmi tiba di dataran merdeka seawal 6.00 pagi dan kelihatan ramai orang telah berkumpul di padang dan Mahathir Lukman sedang menjalani rehearsal untuk majlis tersebut.... pada pukul 6.45 rehearsal untuk tarian telah bermula apa lagi.. kami pun menari la... (alamak ada plak terlupa step..huhuhuhu)


hehehehe..

lebih kurang pukul 8 pagi Datin Seri Rosmah datang untuk merasmikan majlis tersebut.. setelah merasmikan majlis tersebut maka bermulalah tarian cuti2 satu Malaysia.... tarian ini menggabungkan tarian2 yg terdapat di Malaysia iaitu; Tarian Melayu (Inang & Zapin), Tarian cina (Man Cheng Fei), tarian India, Tarian Orang kita a.k.a orang Asli ( Sewang), Tarian Sabah& Sarawak dan tarian Siam....tarian2 ini di combine menjadi tarian cuti2 malaysia....

acara ini berakhir jam 11.00 pagi dan selepas itu ada persembahan dari artis.. oleh disebabkan cuaca yg agka panas dan keletihan kami semua mengambil keputusan untuk pulang....
hehehehe..


muka orng yg kepenatan... tp ada camera sume wat muka hepy...

seronok sgt dapat join dlm aktiviti ni.. harap2 tahun depan dpt join lagi... =)

Khamis, 9 Disember 2010

my GraDuAtIoN DaY... =)

my beloved family... Ops..my 3 big brothers xda...

alhamdulillah dengan izin Allah saya telah menamatkan pengajian saya di Uitm... ALHAMDULILLAH........Hari ni sya nk share dengan kawan2 tentang hari konvokesyen saya... tarikh 27 November adalah hari bahagia yg mana impian sya selama ini telah tercapai.....
majlis konvokesyen di Uitm ada 2 sesi, pagi dan petang... fakulti saya telah dipilih untuk sesi pagi... so kne gerak awal dr rumah.. hari jumaat malam (26 Nov) parents sya datang rumah di seri kembangan.. bermalam kat sini sebab dekat dengan shah alam... jd meriah la rumah saya kat sri kembangan dengan family saya plus family siti zulaiha ( x-clasmate)..... malam tu berdebar2.. yela buatnya terpelicuk ke kat atas stage tu.. ooo.. nonono... bole palak sya fikir macam tu kan?? hahahah...

keesokann harinya...

tepat pukul 4.00 pagi (smbl mata mengantuk lg) bgn dan tolong mak sya buat breakfast before bertolak ke shah alam... selesai bersarapan, kami pun memulakan lah perjalanan kmi ke Uitm s.alam.. sampai je kat pintu Uitm kmi diarahkan meletak kereta di padang kawad.. so jawabnya kmi kena naik bas untuk ke Dewan Sri Budiman.. xpe lah nak buat cmne kan even da bgn awal x dpt jugak park at the nearest parking wif Dewan....huhuhuhu...masa tu jln sesak btl.. sabo2.. this is MY DAY... HEHEHEH....

Sampai je kat dewan saya terus bg parents sya invitation card untuk masuk ke dalam dewan.. unfortunately my parents x dpt msk becoz dewan yg sedia ada just only can be occcupied 200 parents only.. ooo.. no.. kesian kat parents sya x dpt nk msk dewan.. so x dpt la tgk secara live.. parents saya kena duduk disebelah dewan dengan melihat skrin sahaja.. tq mum & dad... walaupun x dpttgk secara live still setia menunggu giliran saya...


finally....

akhirnya tibalah giliran saya, (553)... dupdapdupadap.. akhirnya segulung ijazah telah diterima di tangan saya.. ALHAMDULILLAH....then apa lagi.. heheh tgkp gmbar & posing2 ngan kawan2 sya.... tq to my dad( ALI BADRI) & my mum ( ZURMIANA), my sis( AZURINNA & AZREEN) n not forgotten.. my bothers.. ( AZFIKRI, AZFHADLI, AZSYAZRIL)....


my beloved friends....

Sabtu, 13 November 2010

seLEsaI sudaH....

alhamdulillah hari ni sya telah selesai menjalani peperiksaan Pegawai Tadbir Diplomatik di S.K Jalan Empat, Bandar Baru Bangi.. soalannya boleh tahan... nasib baik jmpe sekolah ni kalau tak, tak tahulah..huhuhuhuhu...

sekarang ni tinggal tunggu keputusannya.. kalau lulus saya akan mengikuti PAC pula selama tiga hari... ( harap2 lulus la.. ) amin... =) dan selepas melepasi tahap kedua barulah akan diadakan interview... InsyAllah.. dipermudahkan urusan.. sekiranya ini yg terbaik bgku Ya Allah kau permudahkan lah urusan ku ini.. amin....

( berdebar tunggu keputusannya, bln 12 nanti)

Isnin, 1 November 2010

KePenAtn....

Hai semua... KEPENATAN.... ni la perkataan yg boleh menggambarkan keadaan sya sekarang ni.. sebab ape????? sebab da bertambah kje... huhuhuhu.... pada hari jumaat & sabtu sya x pergi keje kat jusco sebab keletihan sgt.. huhuhuhuhu.. badan ni rasa lenguh2.. kecapitan melanda diriku....
xpe2.. kuatkan semangat tuk terus bekerja... betul x... BUT kesihatan diri kena jaga jugak CIK AZMUNIRA.... ( advice diri sendiri & kwn2 yg lain gak...)mencegah kan elok dr mengubat... BETUL X????? nanti kalau sakit sape yg susah... kita juga yg susah.... mggu ni jadual sya bertukar lg... di JPN sya kne kje smpai pukul 5p.m, not as usual half day... =( ish..ish ish... then, after 5 pm back home & ge keje jusco pulak.... waaaaaa..... can i do it???? juz 1 hour to rest ... ohhh... nooo...huhuhuhu.. wish me best of luck please..... =)

Jumaat, 15 Oktober 2010

part time jusco...



sya with new uniform.. hahahah..
hari ni sya nk bercerita tentang kje baru saya.. opppsss.. x bermaksud sudah berhenti kerja di jpn but jd part timer kat jusco equine.. new friends, new environment, new job and new schedule for me...hahahahahahah... sya kje ni nk tambah income... yela ingat nk smbng blaja next year.. so kne prepare awal2 la.. hehhehheheh...


with yaya....

so far ok la kje kat cni, x stress but relax.. heheheh.. sya start kje pkl 7 mlm until 11 pm.. next day kje kat jpn pulak.. tired.. huhuhuhu.. xpe2.. sabo... =) sya ditugaskan sbg sales assistant di bhgn cosmetics.. hahahh.. mula klakar gak rasenye.. bole ke sya jaga cosmetics ni... alhamdullillah sumenya ok.... =).... rasenyer itu sahaja yg sya nk share.. bye2... =)

Selasa, 12 Oktober 2010

cerita -cerita...

banyak yg sya nk share dgn kwn2.. lama rasanya dah x update blog ni... huhuhuhu.. kesibukan yg melanda diri...... ok la kita start bercerita tentang sambutan hari raya tahun 2010....



raya tahun ni macam selalu saya akan beraya di rumah tercinta, rasa bersama
keluarga tercinta.... raya tahun ni sya & adik beradik perempuan
berpakat membuat baju berwarna ungu.. so tema raya tahun ni ungu.....

raya pertama: raya di kg, dekat je pun kg sya dr umah... KG KUANTAN,
BATANG KALI....( sebelah ayah..). kalau sebelah mak jauh la pulak...
MEDAN, INDONESIA... kiranya sya ni darah kacukan melayu indonesia..
hehehheehh..... lama da x blk kg sana.... ada lagi nenek kat sana.....

raya kedua: ge shah alam, rumah sepupu mak saya... lepas ge shah alam ge
ampang umah adik mak (ibu darma) and last but not least, umah adik mak sya jugak,
ibu dewi..( kitorang panggl mak cik, IBU + NAMA)..

raya ketiga, keempat & kelima: ge beraya umah kwn2 n lain ag....

raye keena: huhuhuu... KEJE... saya da start kje.. x puas ag raye..
xpe2.. it's ok....

2 mggu raya: sya & akak sya plan buat umah terbuka di seri kembangan...
alhamdulillah sumenya berjalan dengan lancar.... saudara mara, kwn2 dtg ke rumah...
kepenatan.....hehehehhehe






seterusnya.....

dekat office sya ada buat majlis sambutan raye.. best2.. heheh..
sya share gambo ckit yek....


Isnin, 30 Ogos 2010

meNu BeRBukA puAsE 30/ 08/2010

hari ini saya dan housemate saya telah memasak untuk berbuka.....
hari ni special sikit..... sebab kitorang berbuka dengan
kawan kakak sya .. kiranya dioran ni tetamu la.... menu nya adalah....

JENGJENGJENG.......

1) TOMYAM CAMPUR



2)IKAN BAWAL SWEET SOUR




3)AYAM PANGGANG



4) SIRAP SANQUICK



ini la semuanye........ hidangan untuk berbuka..
alhamdulillah.....

*bersyukur kerana masih diberi kesempatan utk menikmati juadah ini... alhamdulillah....



Khamis, 26 Ogos 2010

interview...

assalamualikum kpd rakan2.. hari ini saya telah menghadiri satu interview di perodua Rawang sebagai Training Management... erm nampaknya bukan rezki saya untuk bekeja disini.. mungkin ada yg lebih baik sedang menunggu saya...

this is the second time i attend interview.. tp yg ini di private company... banyak benda baru yg saya belajar.. kepada rakan2 yg berjaya saya ucapkan tahniah dan selamat memulakan karier di perodua rawang.... lepas sahaja interviewer mengumumkan siapa yg berjaya utk menjawat jawatan tersebut mereka memberi pandangan yg all of us need to improve our english.. yup memang betul pun.. hopefully sya dpt improvekan lg saya punya bahasa inggeris.. IT IS VERY IMPORTANT....

so sya akan stay di JPN untuk masa yg lebih lama lg.. =)
BUT
i am waiting for something... SOMETHING that i want..
i hope i will get it... AMIN....

Jumaat, 20 Ogos 2010

RAMADHAN AL MUBARAK...

pejam celik, pejam celik kita telah menjalani ibadah puasa selama 10 hari..sekejap

rasanya.. di bulan yg mulia ni marilah kita lakukan ibadah dengan sepenuh hati kita..

moga2 ramadhan ini lebih baik dan sempurna dr tahun2 yg lepas.. INSYAALLAH...

=)

Selasa, 10 Ogos 2010

HAjAt TeRcApaI.....

alhamdulillah akhirnya setelah sekian lama berhajat untuk bercucuk tanam baru la tercapai semalam.. huhuuhuhu... akhirnya saya berjaya menanam serai, pokok betik, pandan, terung dan pokok keladi untuk hiasan rumah....

bukan main seronok betul dapat bercucuk tanam.... mulanya dulu saya tak berapa minat sangat nak bercucuk tanam tapi emak saya di Rasa rajin menanam pokok jadi secara tak langsung ia mempengaruhi saya....hehehehe... hobi baru la katakan... seronok bila kita bercucuk tanam lepas tu berbuah kita petik sendiri wah perasaan seronok tu tak dapat digambarkan.. that's why saya suka bercucuk tanam sekarang... HOPEFULLY tanaman saya menjadi.. hehehehh....


Isnin, 9 Ogos 2010

sabtu & ahad....

Hari minggu yang lepas saya telah pulang ke rumah( Rasa) untuk menolong mak dan ayah saya berniaga buat kali yang terakhir sebelum bercuti selama sebulan sempena puasa...( YUHoo...)...
hari ni tak berapa ramai orang yang datang berkelah... huhuhuu... maybe sebab dah nak puasa....

penat betul hari ahad tu, yela saya perlu mengemas semua barang (kerusi, meja,payung) ... almaklum la bercuti selama sebulan... hehehheh....

semasa dalam perjalanan pulang dari sg tua( nama tempat meniaga) ada 3 kemalangan yang berlaku... masyAllah... saya terlihat sekujur tubuh terbaring di tengah jalan dan di tutupi dengan helaian surat khabar.. Innalillahiwainnailaihirojiun.... mangsa kemalangan tu telah meninggal dunia..... ini adalah kali pertama saya melihat kemalangan di depan mata saya..

oleh yang demikian kawan2 semua berhati2 ya ketika memandu.. =)

wasalam...

Jumaat, 30 Julai 2010

Berikan ku petunjuk....

Ya Allah kau berilah petunjuk kepadaku, tunjukkkanlah jalan yang terbaik buat ku..

sesungguhnya hambamu ini memerlukan bimbingan mu.......

hanya Engkau sahaja yang mengetahui segala isi hatiku ya Allah....

AMIN........

Rabu, 28 Julai 2010

saya selalu berfikir tentang suatu perkara.. suatu perkara yang sering saya persoalkan.. MENGAPA? BAGAIMANA? rasanya saya telah dapat jawapan nya sekarang..
dan saya memahamainya sekarang... jika dulu ketika saya masih belajar saya begiTu TAKUT
apabila kawan2 bercakap tentang PEKERJAAN atau KERJAYA...
adakah sya layak untuk sesuatu itu? apakah saya ada kualiti yg diperlukan?
adakah saya boleh lakukan?

semua persoalan ini telah terjawab apabila saya mula bekerja.. ini disebabkan
oleh sesuatu yg telah berlaku di tempat kerja sya yg mana sesorang itu berkata tentang kerja yg sya sedang lakukan sekarang.....

kita mungkin rasa
kurang keyakinan tentang diri kita bila ingin memulakan kerjaya atau sesuatu kerja...
tetapi percayalah apabila kita mencuba sesuatu itu kita pasti akan melakukannya denganbersungguh2.... inilah yang berlaku dengan sya....

ini mengingatkan sya kepada bos sya ketika menjalani praktikal di puchong..
dia pernah bercakap dengaN sya:

apa kualiti yang ada pada diri awak???

adakah awak ada kualiti yg diperlukan???

jika awak di temuduga oleh majikan apa yang akan awak cakap tentang kebolehan awak??

persoalan ini lah menyebabkan saya kurang
yakin dengan diri sya.. sya seolah2 tidak tahu apa kelebihan? kelayakan sya? begitu keliru... ditambah pula apabila penemuduga itu bertanya berapa gaji yang awak nak??
sesetengah orang akan menjawab berapa je yang bos beri sya terima..
TETAPI
tahu tak bahawa jawapan ini tidak relevan dan tidak sesuai untuk digunakan ketika kita ditemuduga.. sebaliknya kita menyatakan berapa gaji yg kita mahu dan jika ditanya mengapa sya perlu membayar awak dengan jumlah begitu.. kita perlulah menjawab kerana
SAYA LAYAK UNTUK MENERIMA GAJI ITU DENGAN ADANYA PENGALAMAN,KEBOLEHAN SAYA &.....................(berkaitan dengan kelebihan kita)

sekarang saya rasa saya da jumpa jawapan itu...... sya faham sekarang.. ALAHAMDULILLAH.......



Selasa, 27 Julai 2010

alhamdulillah...

Alhamdulillah.. saya telah memulakan keja di Jabatan Pendaftaran Negara sebagai penolong pegawai tadbir di bahagian kewarganegaraan.... mula2 berdebar2 juga bila nak mulakan
sesuatu yang baru.. yela lain drpd study dulu.. waktu keje kita kne
tunjukkn yg kita bole lakukan apa saja...hehehehehe.. dpt juga saya jumpa kawan2 baru
yang paling saya suka pekerja2 kat sini semuanya sporting2... best sangat...
hehehehhe.... apa yang saya x faham diorang tunjuk ajar sya.. tq sangat....

hari kedua saya bekerja saya dapat makan free sebab ada jamuan pesaraan staf
dan majlis berkenalan dengan staff bru.. apa lagi sya kne perkenalkan diri saya la
kat depan semua orang.. hahahhah.. DUPDAP2....

anyway i am really happy to be a part of Jabatan Pendaftaran Negara... =)

Rabu, 14 Julai 2010

inTerView.....

hari rabu yang lepas saya telah pergi interview di Kementerian Dalam Negeri di Putrajaya untuk jawatan Pegawai Khidmat Sementara.. saya dapat tahu mengenai interview ni daripada kakak saya.. saya cuba je.. yela duduk di rumah x buat apa-apa kan.. insyAllah jika dapat 2 minggu lagi sya akan start keje la... hai berdebar pulak rasanya... harap2 dapat la... bole kumpul duit then jika ada rezeki saya nak sambung belajar... InsyAllah..
* YaAllah bantulah hambamu ini.. tunjukkan jalan yang terbaik untuk ku.. Amin...

Khamis, 8 Julai 2010

3 bulan berlalu....

salam semua...
lamanya saya tidak mengupdate saya punya blog ni.. huhuhuu.. almaklum la dah duduk kat rumah... erm.. rasanya sudah hampir 3 bulan saya duduk dirumah.. yela saya baru sahaja habis belajar.. Alhamdulillah.. ada rezeki nak sambung lagi.. tp buat sementara ni saya nak berehat seketika ( ceh walaupun dah duduk di rumah hampir 3 bulan).
sepanjang duduk dirumah ni macam biasa la sabtu dan ahad saya akan
menolong mak dan ayah saya berniaga di sungai tua.... dah hampir bebelas tahun saya berniaga
disana sejak saya kecil lagi.. dengan berniaga ni la sedikit sebanyak dapat membantu
keluarga saya.. saya juga gembira dapat berniaga. bole la belajar selok belok meniaga ni...
heheheh.... mana tahu saya bole jadai businesswoman... hehhehe.. InsayAllah...
ok la rasanya itu sahaja yang hendak dikongsikan.. nanti saya tulis lagi ye.....

wasalam.....


Sabtu, 15 Mei 2010

event: biodex & pretty collection


disebabkan da lama x updated so bnyk la citer yg di sharekan... hehhehehe..
pada 2 haribulan 5 sya telah menyertai stu event di setapak... erm ni sempena dengan pembukaan cawangn bru BIODEX & Pretty Collection.. sya smapai kat sane pukul 8.30.. tlg set up apa2 yang patut.... erm sebanarnya ni adalah last event sya kat tujuh impian lepas ni sya akan
habis praktikal sya.. sedihnya...
apa pun event ni ok & alhamdullillah berjaln dengan lancar walaupun tba2 wktu nk launch
pa system rosak course overload electricity... huhuhuhu.. anyway...
dgn kecekepan crew tuuh impian sumenye ok... =)





Selasa, 13 April 2010

sambutan bufday ke 2...

sory da lama x updated blog.. cbuk ckit.. hehheheh... anyway i'm back...



kek ke 2....

hari rabu yg lepas bos sya kat tmpt praktikal belanja saya dan 4 rakan ofis sya yang bufdaya nya yang da lepas....saya, zuria, kak lin, abg ekmal, kak rini....


zuya kak lin sya

mula2 bos masuk dlm blik ktorng tiba2 dia kasi duit suruh beli kek & ape2 yang patut la...
ape lg sya & zuya ge la IOI Mall bli kek kat secret resepi..
bos sya nk kek blueberry coklat... tp x da... huhuhhu...
moist coklat pun habis... so ktorng pun beli r kek yg ada ckit coklat 2...
heheh.. lpe plak apa namanya....

tema kasih bos blanja kmi sume... smoga murah rezeki... =)

Jumaat, 9 April 2010

5 April 2010.. =)


12:00 am



my bufday cake....nyum...





hahahaha.. HEPY BUFDAY MUN.....
seronok sgt sebab ada kakak & sepupu sya smbt bufday saya.... al kisahnya sya bru blk
dr karnival sorakan 1 malaysia 1 dunia.....
penat la punye pasal x ingat langsung ari isnin bufday saya.... hahaha
for the 1st time lpe.....x ingat langsung date ari 2.....


blk dr karnival....mandi & terus tdk ABP dengan mata yang kuyu sebab ari sabtu tdo
pukul 3.00 pagi....mengantuk sehh..... lepas tu nk tdo la lps ABP... bru terlelap
5 minit......
tiba2..... jeng2...ada suara sumbang menyanyi.....
HEpy BUfDaY T o u..... haa!!!! sya yg mamai ni bole tnye... "long ni bru bpe aribln????
akak sya pun ckp.." ni da 5April la syg".... " eh yeke( sambil tgk handset, nk tdk date)...
hahahah.. memang betul.... ngantuk pun ilang..... hahahaah..



my sis and kak nuri.. luv u...


my cousi n kak nuri

Thank you so much to my beloved sister and my cousin ( kak eros) and also kak Nuri...
apa lg sesi makn kek pada tgh malam hari.....
thank you gak coz bg adiah... =)








karnival satu malysia 1 dunia..






pintu gerbang daa....



hari Sabtu & ahad lepas saya ada event di RTM Angkasapuri. karnival sorakan 1 malaysia 1 dunia... erm ni bersempena dengan sambutan RTM ke 64 dan RTM terpilih sebagai penyiar berlesen untuk world cup.. sebenarnya ada 9 lokasi yang berbeza untuk roadshow ni.. seluruh semenanjung termasuk sarawak... hehehehehe.....

erm penat la jugak sebab sepanjang 2 hari tu saya kena jaga bahagian foosball.. ramai betul orng... hari ahd lagi rami orang... seronok la jugak sebab dpt tgk bermacam2 gelagat orang... hahahahah.... kat karnival ni banyk jmpe artis tp x berkesempatan nak tangkap gambar.. yela.. saya kat sini sebagai pekerja bukan pengunjung ( bak kata seseorang)... yela btl la jugak.. heheheh....


senamrobic session...

nanti pada 24 aribln ni insyaallah karnival ini akan berkunjung ke hulu Selangor, stadium Kuala Kubu Bharu.. jom la beramai2 memeriahkan majlis pd hari tersebut.. =)



tgk gmba 2 lekolok ye dik...




Ahad, 21 Mac 2010

malang2...

ari ahd sya, kakak dan kak sya plan ge joging kat bukit jalil... erm malang2, smpai sana hari hujan.. hahahahah.. x dpt la nak berjoging...

so ktorang guna plan B pulak.. dengan berpakaian t-shirt and seluar track, ktorang pun pergi ke mydin beli barang n cuci mata.. hahahahha.. lps 2 ada plak orang yang kepingin bangat nak ge summit so pergi la plak summit... lawak betul la.. x penah sya ge jln2 pkai bju mcm ni.. 4 the first time ge dgn berpakaian mcm ni... tp x salh pun.... cme nmpk mcm pelik sikit la... heheheheh...

lps 2 ktorng plan nak ge makan kat "Warung Pak Mydin" fdekat dengan rumah ktorang.. tp malang2... huhuhuhu.. tmpt duduk full coz orang tgk bola sepak MU lwn Liverpool.. so perut yg berkeroncong terpaksalah ditahan.. so apa lg blk umah n makan nasi kat rmh la....heheheheheeh.. jimat2....

tp 2 la ape yg ktorang rancang tuk mggu ni semuanya x jd.. xpela.. mayb ada hikmah disebaliknya.....=)

Sabtu, 20 Mac 2010

alahai......

erm hari ni da 20 airbulan.. lg 2 minggu lebih utk hantar report praktikal.. tp itulah masalahnya x buat lg... entah kenapa kemalasan melanda diri ni... alahai.. AZMUNIRA bgn2 jgn melengah-lengahkan masa.. masa berjalan... jgn bazir masa....come on.. IT'S TIME TO MOVE!!!!!!!!!

Ni blm lg masuk research.. setakat ni research ok tp itu la questionaire pending lg.. hopefully mggu depan dpt la validate questioanaire then bole terus ge distribute questionaire.. bila da distributed questionaire kne key in data dlm spss pulak.. this one is quiet challenging...it's not easy to do.... hmmm....harap2 dpt la siapkan semuanye pada masa yg ditetapkan.....Amin... kwn2 doa2kan la sya ye supaya semuanya berjalan dengan lancar.... =)

Jumaat, 19 Mac 2010

aih lame da menyepi...

aih da lama rasanya x catat kat blog ni.. almaklum la broadband meragam... hahahhah... nak wat camne kan.... erm rasanya kejap je masa berlalu.... msk ni da 3 bln sya praktikal kat sini...
makin hari, makin banyak kje .... erm start bulan 4 ni makin sibuk la saya... bayk upcoming events yg menanti... 4 aribln 4 rtm world cup roadshow... kat angkasapuri, pas2 kat pd, ipoh, pahang, sarawak, johor one utama n ada 3 lg lokasi... huhuuhu...lepas 2 10 aribln 4 ada plak family day kat awana genting.. wah pack nye... da la research x siap ag.. aduh2.... hopefully dpt r sya siapkan pada waktunya...
erm nanti klu ada masa jom la dtg memeriahkan lg world cup roadshow ada bnyk aktiviti....nantikan ye......

Isnin, 25 Januari 2010

putrajaya mari......


wif my sis

hari ahad yang lalu kakak saya, kwn kakak saya dan saya pergi jalan2 kat putrajaya..
erm bukan nyer apa sbenanya kawan kakak saya nak blaja memandu kete. dia da lama x memandu dan kebetulan ari tu dia ami kete baru dia... dia beli kete persona hitam.. macam kete kakak sya gak..heheheh.. diorang ni memang best friend dr kolej ag.... erm sambil balaja memandu, smbil 2 kitorang round putrajaya dan macam biasa la saya tangkap gambar...( favourite 2) hahah... habis stu putrajaya kitorang round..
hahahahahah meronggeng la katakan......


my cute cousin

owh ye.. lpe pula, sebelum saya ge putrajaya saya ge rumah mak cik saya kat ampang.. jmpe sepupu yang dirindui....hahahah.. nama dia faizal... tembam sangat... dan cute sangat.....hehehehehe.. tp bila da smpai dia cme ingat kat akak sya je.. asyik ckp mana along?? mana along?? ala bikin saya bengang r... huahuahua.. kakak sepupu yang garang gak dia ingat.. kakak sepupu yagn lemah lembut ni dia x ingat sgt (kononnyer la)....hahahah


Jumaat, 22 Januari 2010

golf tournament (Bukit Kamuning)







hari ni saya dan kawan2 saya diarahkan oleh bos utk ge setup brg2 utk golf tournament. erm saya kena setup hadiah... wah hadiahnye banyak betul dan mahal plak 2.... almaklum la golf la katekan...




activity memunggah barg....

kitorang smpai kat bukit kamuning dalam pkl 10... cantik tmpt ni... tournament ni sbenanye projek adik bos saya... nama syarikat nye "Big Field". golf tournament ni bkn saja kat bukit kamuning je, tp keliling satu malaysia.. klu saya ada rezki, mggu depan sya dan kawan2 ge ipoh plak,perlawanan golf kat sana plak... mayb boleh ge sabah n sarawak ( itupun kalau bos kasi...hehheh...) hopefully.....

dalam pkl 4 kitorang blk ofis.... hehehehh.... besok tournament 2 hopefully berjalan dengan lancar.. amin....



klu la dpt adiah ni.......heeee





Rabu, 20 Januari 2010

praktikal.....


Tujuh Impian Entertainment sdn Bhd...

hari ni saya nak berkongsi dengan korang semua tentang hari-hari saya di tempat praktikal... saya dan empat orang kawan saya praktikal dekat sini. erm saya start praktikal 4 ribulan 1 sampai bulan 4. erm tiap 2 hari ge ofis.. huhuhuu..



brg2 yg diperlukan....


mula2 2 memang excited sebab da mula rasa alam pekerjaan.. heheheh... saya dan kawan2 ditempatkan dibahagian markiitng... saya dan kawan2 kena cari client melalui panggilan telefon ( telemarketing). erm bukan senang nak cari client... huh.. lg2 bila nak communicate dgn client dlam bahasa inggeris. tp xpe ni adalah latihan untuk sya... bole improve my english..heheheh..

setakat ni ok la kje kat sini, tp 2 lakan tiap2 ari call kadang2 2 boring jugak..huhuuhuu...
kadang2 kitorang ikut pekerja lain ge meeting dgn client.. too many things i need to learn!!!! apa yg penting kte kne jd seorang yg knowlegeable n good in communication.. bak kata bos saya "mulut adlah aset nak jual barang" so dlm bisness mulut is very important.....


bnayk jugak event2 yg akan datang, sumenye dalam perancangan..nanti sibuk la sya ngan kawan2 saya...huhuu....
rasa2nyer ni la dulu sya share ngan korang sume.....daaa...






search contact no...





Isnin, 18 Januari 2010

jalan2....




semalam saya jalan2 ke sepang. mula2 ge kem plkn princess haliza.. almaklum la adik saya masuk plkn kat sana... erm nampaknyer dia mewarisi saya ge plkn.. bila ge sana teingat plak kat plk dulu.. seronok sangat. kalau orang kata plkn 2 x best, pada saya sangat best. macam2 aktiviti ada. contohnya berkayak, monkey rate, rock climbing dan macam2 lagi.. setonok.. rindunyer la kat kawan2 plkn...


saya dan ct....


saya dan adik...
erm semalam juga saya ge bagan lalang. wa cantknye la pantai 2.. makan pulak ikan masak 3 rasa dan ikan bakar.. ishhh..s edap bangat.... saya ge ngan kawan dan kakak saya.... erm kitorang jalan2 tepi jalan, cuci mata tengok barang2 yang jual kat situ....



bagan lalang mari....