Isnin, 25 Januari 2010

putrajaya mari......


wif my sis

hari ahad yang lalu kakak saya, kwn kakak saya dan saya pergi jalan2 kat putrajaya..
erm bukan nyer apa sbenanya kawan kakak saya nak blaja memandu kete. dia da lama x memandu dan kebetulan ari tu dia ami kete baru dia... dia beli kete persona hitam.. macam kete kakak sya gak..heheheh.. diorang ni memang best friend dr kolej ag.... erm sambil balaja memandu, smbil 2 kitorang round putrajaya dan macam biasa la saya tangkap gambar...( favourite 2) hahah... habis stu putrajaya kitorang round..
hahahahahah meronggeng la katakan......


my cute cousin

owh ye.. lpe pula, sebelum saya ge putrajaya saya ge rumah mak cik saya kat ampang.. jmpe sepupu yang dirindui....hahahah.. nama dia faizal... tembam sangat... dan cute sangat.....hehehehehe.. tp bila da smpai dia cme ingat kat akak sya je.. asyik ckp mana along?? mana along?? ala bikin saya bengang r... huahuahua.. kakak sepupu yang garang gak dia ingat.. kakak sepupu yagn lemah lembut ni dia x ingat sgt (kononnyer la)....hahahah


Jumaat, 22 Januari 2010

golf tournament (Bukit Kamuning)







hari ni saya dan kawan2 saya diarahkan oleh bos utk ge setup brg2 utk golf tournament. erm saya kena setup hadiah... wah hadiahnye banyak betul dan mahal plak 2.... almaklum la golf la katekan...




activity memunggah barg....

kitorang smpai kat bukit kamuning dalam pkl 10... cantik tmpt ni... tournament ni sbenanye projek adik bos saya... nama syarikat nye "Big Field". golf tournament ni bkn saja kat bukit kamuning je, tp keliling satu malaysia.. klu saya ada rezki, mggu depan sya dan kawan2 ge ipoh plak,perlawanan golf kat sana plak... mayb boleh ge sabah n sarawak ( itupun kalau bos kasi...hehheh...) hopefully.....

dalam pkl 4 kitorang blk ofis.... hehehehh.... besok tournament 2 hopefully berjalan dengan lancar.. amin....



klu la dpt adiah ni.......heeee





Rabu, 20 Januari 2010

praktikal.....


Tujuh Impian Entertainment sdn Bhd...

hari ni saya nak berkongsi dengan korang semua tentang hari-hari saya di tempat praktikal... saya dan empat orang kawan saya praktikal dekat sini. erm saya start praktikal 4 ribulan 1 sampai bulan 4. erm tiap 2 hari ge ofis.. huhuhuu..



brg2 yg diperlukan....


mula2 2 memang excited sebab da mula rasa alam pekerjaan.. heheheh... saya dan kawan2 ditempatkan dibahagian markiitng... saya dan kawan2 kena cari client melalui panggilan telefon ( telemarketing). erm bukan senang nak cari client... huh.. lg2 bila nak communicate dgn client dlam bahasa inggeris. tp xpe ni adalah latihan untuk sya... bole improve my english..heheheh..

setakat ni ok la kje kat sini, tp 2 lakan tiap2 ari call kadang2 2 boring jugak..huhuuhuu...
kadang2 kitorang ikut pekerja lain ge meeting dgn client.. too many things i need to learn!!!! apa yg penting kte kne jd seorang yg knowlegeable n good in communication.. bak kata bos saya "mulut adlah aset nak jual barang" so dlm bisness mulut is very important.....


bnayk jugak event2 yg akan datang, sumenye dalam perancangan..nanti sibuk la sya ngan kawan2 saya...huhuu....
rasa2nyer ni la dulu sya share ngan korang sume.....daaa...






search contact no...





Isnin, 18 Januari 2010

jalan2....




semalam saya jalan2 ke sepang. mula2 ge kem plkn princess haliza.. almaklum la adik saya masuk plkn kat sana... erm nampaknyer dia mewarisi saya ge plkn.. bila ge sana teingat plak kat plk dulu.. seronok sangat. kalau orang kata plkn 2 x best, pada saya sangat best. macam2 aktiviti ada. contohnya berkayak, monkey rate, rock climbing dan macam2 lagi.. setonok.. rindunyer la kat kawan2 plkn...


saya dan ct....


saya dan adik...
erm semalam juga saya ge bagan lalang. wa cantknye la pantai 2.. makan pulak ikan masak 3 rasa dan ikan bakar.. ishhh..s edap bangat.... saya ge ngan kawan dan kakak saya.... erm kitorang jalan2 tepi jalan, cuci mata tengok barang2 yang jual kat situ....



bagan lalang mari....

Sabtu, 2 Januari 2010

alhamdulillah...

alhamdulilah, itulah yg dpt saya cakapkan sebab saya hampir terlibat dlm kemalangan semalam..
semalam sya pergi ikut kakak saya ge rumah kawan kakak saya kat slayang... kitorang ikut mrr2, kakak saya yg drive.. mula2 ok je.. tiba2 on the way nak blk sri kembangan ada sebuah kete kat depan break nak elak air yg bertakung sebab hujan... hampir2 kakak sya nk langgar blakang kete 2.. saya ngan kwn kakak sya da menjerit sekuat ati.. YaAllah, wktu 2 janting nak melayang rasenyer... alhamdulillah kakak sya gen break emergency... lepas tu trus mengucap panjang kitorang dlm kete 2..
mungkin sebab ari hujan so jln licin 2 yg ble break rasa mcm x break je.....
tp apepun syukur sesangat sebab x da pape yg tejadi.. alhamdulillah...