Isnin, 30 Ogos 2010

meNu BeRBukA puAsE 30/ 08/2010

hari ini saya dan housemate saya telah memasak untuk berbuka.....
hari ni special sikit..... sebab kitorang berbuka dengan
kawan kakak sya .. kiranya dioran ni tetamu la.... menu nya adalah....

JENGJENGJENG.......

1) TOMYAM CAMPUR



2)IKAN BAWAL SWEET SOUR




3)AYAM PANGGANG



4) SIRAP SANQUICK



ini la semuanye........ hidangan untuk berbuka..
alhamdulillah.....

*bersyukur kerana masih diberi kesempatan utk menikmati juadah ini... alhamdulillah....



Khamis, 26 Ogos 2010

interview...

assalamualikum kpd rakan2.. hari ini saya telah menghadiri satu interview di perodua Rawang sebagai Training Management... erm nampaknya bukan rezki saya untuk bekeja disini.. mungkin ada yg lebih baik sedang menunggu saya...

this is the second time i attend interview.. tp yg ini di private company... banyak benda baru yg saya belajar.. kepada rakan2 yg berjaya saya ucapkan tahniah dan selamat memulakan karier di perodua rawang.... lepas sahaja interviewer mengumumkan siapa yg berjaya utk menjawat jawatan tersebut mereka memberi pandangan yg all of us need to improve our english.. yup memang betul pun.. hopefully sya dpt improvekan lg saya punya bahasa inggeris.. IT IS VERY IMPORTANT....

so sya akan stay di JPN untuk masa yg lebih lama lg.. =)
BUT
i am waiting for something... SOMETHING that i want..
i hope i will get it... AMIN....

Jumaat, 20 Ogos 2010

RAMADHAN AL MUBARAK...

pejam celik, pejam celik kita telah menjalani ibadah puasa selama 10 hari..sekejap

rasanya.. di bulan yg mulia ni marilah kita lakukan ibadah dengan sepenuh hati kita..

moga2 ramadhan ini lebih baik dan sempurna dr tahun2 yg lepas.. INSYAALLAH...

=)

Selasa, 10 Ogos 2010

HAjAt TeRcApaI.....

alhamdulillah akhirnya setelah sekian lama berhajat untuk bercucuk tanam baru la tercapai semalam.. huhuuhuhu... akhirnya saya berjaya menanam serai, pokok betik, pandan, terung dan pokok keladi untuk hiasan rumah....

bukan main seronok betul dapat bercucuk tanam.... mulanya dulu saya tak berapa minat sangat nak bercucuk tanam tapi emak saya di Rasa rajin menanam pokok jadi secara tak langsung ia mempengaruhi saya....hehehehe... hobi baru la katakan... seronok bila kita bercucuk tanam lepas tu berbuah kita petik sendiri wah perasaan seronok tu tak dapat digambarkan.. that's why saya suka bercucuk tanam sekarang... HOPEFULLY tanaman saya menjadi.. hehehehh....


Isnin, 9 Ogos 2010

sabtu & ahad....

Hari minggu yang lepas saya telah pulang ke rumah( Rasa) untuk menolong mak dan ayah saya berniaga buat kali yang terakhir sebelum bercuti selama sebulan sempena puasa...( YUHoo...)...
hari ni tak berapa ramai orang yang datang berkelah... huhuhuu... maybe sebab dah nak puasa....

penat betul hari ahad tu, yela saya perlu mengemas semua barang (kerusi, meja,payung) ... almaklum la bercuti selama sebulan... hehehheh....

semasa dalam perjalanan pulang dari sg tua( nama tempat meniaga) ada 3 kemalangan yang berlaku... masyAllah... saya terlihat sekujur tubuh terbaring di tengah jalan dan di tutupi dengan helaian surat khabar.. Innalillahiwainnailaihirojiun.... mangsa kemalangan tu telah meninggal dunia..... ini adalah kali pertama saya melihat kemalangan di depan mata saya..

oleh yang demikian kawan2 semua berhati2 ya ketika memandu.. =)

wasalam...